За мен

Здравейте! Казвам се Наталия Тодорова. Над 14 години работя във финансовата сфера, в областта на инвестициите. А темата финансова грамотност за деца приемам като своя лична кауза.

Автор съм на образователния комплект за деца „Финансова грамотност“ на издателство Carrot. Организатор на Националния конкурс за детска рисунка Моята паричка. Водещ на бизнес подкаста Какво могат парите.

Създадох това пространство като място, на което да си говорим за пари, инвестиции и лични спестявания… през погледа на децата.

Финансовата грамотност в световен мащаб се разглежда като основно житейско умение. Защото всеки ден всеки от нас, независимо от професията си, е изправен пред това да прави избори и да взима решения за семейните си средства, спестявания и инвестиции.

Тук говорим за полезните финансови навици, за това как да възпитаме отговорност към личните финанси, как да поставим основите на предприемаческото мислене от най-ранна възраст. Представям идеи за занимания и игри, с които да ангажираме вниманието и разбирането на децата по темата.

Говоря и по теми, насочени към семейния бюджет и управлението на личните финанси от страна на възрастните. Защото финансовата грамотност на децата се формира на първо място от семейството и примера, който даваме у дома.

Последвай ме и в социалните мрежи: