Продължете към съдържанието
Начало » Политика за поверителност

Политика за поверителност

За нас

Адресът на нашия сайт: https://financialliteracy.thelittlechef.bg.

Какви лични данни събираме и защо

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Ако използвате нашата контакта форма за връзка с нас, ние събираме данните, показани във формуряра за контакт – име, имейл адрес, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам. За целите на обслужването на заявката за контакт тези данни се съхраняват в рамките на законоустановения срок, като не се използват за маркетингови цели.

В случай че използвате нашата форма за абонамент, ние събираме данните, показани във формуряра за контакт – име, имейл адрес, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър. С изпращането на заявката за абонамент потребителят се съгласява да предостави посочените лични данни. Във всеки следващ момент потребителят може да оттегли желанието си да получава новини и информация от нас, като ни пише на thelittlechef.bg (at) gmail.com.

Бисквитки

Бисквитките са малки текстови файлове, които сайтът може да запише на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате страница или сайт. Бисквитката помага на сайта или на други сайтове да разпознаят вашето устройство следващия път, когато го посетите.

Бисквитките имат различни функции – помагат сайтът да запомни потребителското име или предпочитания, да анализира колко добре се представя или да препоръча подходящо съдържание. Повечето бисквитки не събират информация, която може да идентифицира потребителя, а обща информация за това как потребителите достигат до сайтовете и ги използват, както и какво е тяхното местоположение.

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име и имейл адрес. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари.

Всички съвременни браузъри позволяват да променяте настройките за бисквитки. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню „опции“ или „предпочитания“ на Вашия браузър.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти, включително как потребявате вградено съдържание, ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

Колко дълго държим личните ви данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментари, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

За потребители, които се регистрират на нашия сайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която те предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на сайта могат да виждат и редактират тази информация.

Вашите права над личните ви данни

Ако имате профил в този сайт или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили, като ни пише на thelittlechef.bg (at) gmail.com. Също така можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта или по закон.

Как защитаваме личните ви данни

За да осигурим адекватно ниво на защита на поддържаните регистри с лични данни, прилагаме система от мерки, съответстващи на различните видове защита, предвидени в Закона за защита на личните данни и Общия регламент за защита на личните данни.

Установили сме структури по предотвратяване на злоупотреби и пробиви в сигурността, както и длъжностно лице за защита на данните, които подпомагат процесите по опазване и обезпечаване сигурността на Вашите данни.

С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на личните данни, може да използваме допълнителни механизми за защита като криптиране, псевдонимизация и др.

Ако имате някакви въпроси по отношение на тази Политика, свържете се с нас на thelittlechef.bg (at) gmail.com.