Игра: Парично бинго

бинго

Играта на бинго е много универсален модел за научаване на какво ли не. Букви от различни езици, цифри – защо не и пари. За да се ориентират децата в различните номинали на монети и банкноти, трябва да добият опит с тяхното използване и разпознаване.

В безплатния ресурс ще откриете макети на картончета за игра на бинго с предварително зададени стойности – български и еврови монети с различен номинал, както и празен макет – върху който сами може да поставяте произволни стойности.

Всеки играч избира по едно картонче – това е неговото игрално поле. В купа поставете монети с различна стойност – нека от всеки вид има по 3-4 монети. Започнете да теглите произволно от купата и да обявявате стойността на изтеглената пара. Децата проверяват своите картончета и задраскват, ако имат съответната монета. Играчът, който пръв успее да задраска всички квадратчета от своя картон, печели бингото.

Още идеи за игри с пари вижте тук.

бинго

Игра: Парично бинго

Изтегли безплатен ресурс за разпечатване тук.
С попълване на Вашия мейл декларирате, че сте се запознали с Политиката за поверителност на нашия сайт и потвърждавате желанието си да се абонирате за бюлетина за финансова грамотност. Може да оттеглите това съгласие във всеки следващ момент.
ИЗТЕГЛИ БЕЗПЛАТНО

Изпрати линк за сваляне на:

Още игри и ресурси за сваляне ще откриете тук.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *