„Откъде идват парите?“ – новият образователен комплект на Clever Book и The Little Chief

Откъде идват парите?

Новият образователен комплект на издателство Клевър Бук и The Little Chief е вече на българския книжен пазар. „Откъде идват парите“ е насочен към деца от предучилищна възраст до първите класове, като чрез забавни и интересни игри и задачи, любопитни факти и практически примери им дава възможност да придобият своите първи финансови уроци.

Какво означава финансовата грамотност в тази ранна възраст? Тя е най-вече свързана с първите навици, с отложеното задоволяване на желанията, първите опити за спестяване и планиране, с дискусията за стойността и цената.

Именно тези теми засегнахме с Издателство „Клевър бук” – книжки за малки герои в комплекта „Откъде идват парите?“ Той включва 50 двулицеви карти, разделени в 8 тематични области, които да помогнат на децата да развият критично мислене, полезни умения и добри финансови навици. Картите са подходящи също за родители и учители, които искат да въведат темата сред интересите на децата.

С този комплект показваме, че финансовата грамотност не е скучно и сложно занимание – защото “Откъде идват парите?” е въпрос на всяко дете.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *